Gökçeada Turları Tatil Home Türkiye’nin En Batısında Ayrıcalıklı Bir Tatil!
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Gökçeada Yemekleri

Ada Yemeklerini Yakından Tanımaya Var Mısınız?

Gökçeada tur programının en keyifli anlarından biri de deniz manzaralı restoranlarda yemek yemektir. Ada olmasından ötürü doğal olarak istediğiniz tüm balık yemeklerinin en lezzetlisini Gökçeada’da yiyebilirsiniz. Açık denizin bereketi olarak çok farklı balıkların oltalara takıldığı bu adada, akşam sofralarda Rum mezeleri eşliğinde unutamayacağınız yemekleri tadabileceksiniz.

Ege mutfağının tipik özelliklerine sahip olan Gökçeada yemekleri yabani otların ve zeytinyağının muhteşem uyumunu sergiliyor. Ancak oldukça fazla kullanılan kırmızı et sizi şaşırtabilir. Bu uyuma alışmalısınız.

  • ahtapot,
  • kalamar,
  • karides,
  • ıstakoz,
  • yengeç ve deniz kestanesi en çok kullanılan deniz ürünleri.

Kılıç balığı da adaya özgü bir tarifle zeytinyağında kızartılıyor. Deniz manzarasına karşı bu lezzetleri tatmak çok keyifli oluyor.

Adanın en önemli özelliklerinden biri de yabani kekikle beslenen hayvanların etlerinin çok lezzetli olması. Gökçeada’da kesilen hayvanların etleri Türkiye’nin en lezzetli etleri olarak tanımlanıyor. Kekikle süslenen tabakların görüntüsü bile sizi büyüleyecek.

Ayrıca ülkemizdeki en güzel sakızlı muhallebiyi burada tadıp, en lezzetli dibek kahvesini burada içeceksiniz.

Şık Sofralarda Lezzet Şöleni – Gökçeada Yemekleri

Gökçeada yemekleri arasında konukların beğenisini en çok kazanalar ve merak edilenler:

Cicirya: Rumlara has, içi peynir dolu hamur, bir nevi pizza. Tadı oldukça güzel. Adanın klasiklerinden birisi. Mayalı hamurun üstüne keçi peyniri, nane, kekik ve sütten oluşan harcın hazırlanıp koyulması ve fırına atılması ile yapılıyor.

Efibadem: Meydandaki pastaneden ve birkaç yerden daha alabileceğiniz, bir çeşit un kurabiyesi. Tam bir ada lezzeti.

Sakızlı Muhallebi: Bu nefis tatlıyı, Zeytinliköy’deki Hristo’nun Yeri’nde yemeni öneriyoruz. Porsiyon porsiyon söyleyip tadına doyamayacaksınız.

Kılıç Rosto: Buraya has şekilde pişirilen bir balık menüsüdür. Denize karşı restoranlarda olmazsa olmazlardandır.

Dibek Kahvesi: Özel bir yöntemle ezilmiş kahveden yapılan içecektir. Yaz akşamlarının, yemekten sonra vazgeçilmezidir. Gökçeada’da çok meşhurdur.

Girit Mezesi: Yeşil zeytin, peynir ve cevizden yapılır. Akşam sofralarında bulunması hem keyif verir, hem de damak zevkinizi artırır.

Fırında Kuzu Kapama: Gökçeada’nın, belki de Türkiye’nin en lezzetli kırmızı et yemeklerindendir. Kuzu ya da keçi etinden de yapılabilir.

Kurkuti: Buğdaylar değirmende kırılır.  Öğütülen buğday, et suyu, süt ve tuzla pişirilir.

Ahtapot Yahni: Kısık ateşte ahtapot haşlanır. Haşlandıktan sonra parçalar halinde tencereye konur ve üzerine zeytinyağı dökülür. Sıcak su eklenerek hafif ateşte 20 dakika pişirilir. İçine istenen miktarda şarap eklenir.

Koliva: Rumların kutsal günlerinde yaptıkları yemeklerden biri. Kaynatılan buğdaylara ezilmiş ceviz eklenir. Daha sonra toz şekerle birlikte karıştırılır.

Badem tatlısı: Bademler 2 su bardağı toz şeker ve 1 yumurta akı ile iyice karıştırılarak hamur haline getirilir. Kalıplara konarak dişli çubuklar halinde çıkartılır. Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Ayrıca Anadolu mutfağından lezzetler tatmak isteyenler mantı, gözleme, çiğ börek, avcı böreği, pide çeşitleri ve döner gibi klasik yemekleri yiyebilirler. Adanın yerlisi kadınlar tarafından yapılan mantılar yine kendileri tarafından işletilen restoranlarda satılıyor.

Ünlü Mekanlar – Gökçeada Yemek Kültürü

Gökçeada restoranları genel olarak halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açılmış. Otellerin restoran ve kafeleri de misafirlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Mutfaklarında kendi ürettikleri zey­tin­ya­ğı, kır­mı­zı et, süt ürün­le­ri, meyve ve seb­ze­le­ri kullanan mekanlardan en ünlüleri:

Kayıkçı; Denizden çıkıp hafif yiyecekler tatmak ve oyun oynamak için ideal bir mekan. Gün boyunca gözleme, menemen, tost gibi yiyecekler bulunuyor.

Meydani Tadında; Efibadem kurabiyesi ile meşhur olmuştur. Ev yemekleri de sunan restoranın en sevilen lezzetlerinden biri sakızlı muhallebi.

Mustafa’nın Kayfesi; Eski Rum köyü Kaleköy’ün meydanındaki kahvede atıştırmalıklar ve çay ile kahve çeşitleri sunuluyor.

Sardunya Restoran; Aydıncık Plajı’nın yanında bulunan restoranın özellikle pizzasını tatmalısınız.

İspilya Restoran; Deniz manzarasına karşı oturup yemek yiyebileceğiniz bir kır restoranı. Kalamar en ünlü yemeği. Tatmadan dönmeyin.

Gökçeada’da Sakin Ege Geceleri

Gökçeada’ya tatile gidince akşamları ne yapabilirim sorusuna verecek cevabımız tektir : Deniz kıyısında ya da tepede deniz manzarasına karşı harika bir balık sofrasında oturup kadehinizi yudumlarken mehtabı seyretmek.

Gece kulübü ve diskonun olmadığı bu ada daha çok kafa dinlemek, gerçekten dinlenmek için gelinen bir tatil yöresidir. Yaş ortalaması biraz fazladır. Gündüz mükemmel denizde yüzmekten yorulursunuz, akşamları tek ihtiyacınız olan şey ise güzel bir yemek sonrası limanda yürüyüştür. Gökçeada gecelerinde restoranlarda vakit geçirmek, mehtabı izlemek meşhurdur.

[widget-130]

Benzer Yazılar

Bu yazıya benzer içerik bulunamadı.

Yorum Yap

Rezervasyon Yap
Rezervasyon Yap +90 (850) 532 33 98